Ovnsbakt Penne Rigate med sopp
Vanskelighetsgrad : Lav
Tilberedningstid : 35 minutter

DETTE TRENGER DU
400 g Barilla Penne Rigate eller Barilla pennette rigate integrale fullkorn , 400 g fersk løk , 250 g béchamel , 30 g Parmigiano Reggiano , 30 g olivenolje (ekstra jomfru) , 20 g hakket persille , 30 g løk , salt , pepper , 5 dl melk , 25 g smør , 25 g mel , muskat
SLIK GJØR DU DET

Tilbered béchamelsausen: smelt smøret, tilsett mel og rør om. Tilsett deretter varm melk, salt og muskat og kok opp. Sett til siden.

 Tilbered soppen: Kutt løken i skiver og brun med olivenolje.

Tilsett skivet sopp og kok i 5 minutter. Tilsett litt persille og en klype salt, og sett til side.

 I mellomtiden, kok Penne Rigate i rikelig lettsaltet vann. La pastaen renne av når den er kokt al dente.

 Bland pastaen sammen med halvparten av béchamelsausen og soppen. Hell blandingen over i en stor, smurt ildfastform. Dekk med resten av béchamelsausen, strø over revet parmesan og bak i ovnen på høy varme i noen minutter til du får en sprø og gyllen overflate.