Den klassiske smaken i alle varianter

Penne Rigate

Penne Rigate

Penne Rigate er elsket over hele halvøyen, og har forskjellige navn i de ulike italienske regionene. I Umbria kalles de for eksempel "spole" (spoler), mens sør-italienerne har gitt dem navnet "maltagliati" (dårlig kuttet).
Penne Rigate er allemannseie, og er berømte for sin allsidighet og evne til å løse selv de mest uventede situasjoner: fra pastaretter organisert i siste liten med venner, til klassiske familiemiddager med rykende varme tallerkener med Penne Barilla kjøttsaus.

Penne Rigate

Form

Penne finnes i forbløffende mange varianter, og har helt fra starten vært gjenstand for skaperglede og kreativitet: bare se på fasongene fra Barilla, som alltid anstrenger seg for å gjøre hele familien til lags.
Rillete, glatte, små eller stearinlysformede – alle har det karakteristiske skrå snittet, akkurat som en pennesplitt, som gjør dem til dynamiske alternativer til den mer ordinære, rette, klassiske maccheronen.
Glatte eller rillete? Det er faktisk ikke et ubetydelig problem med tanke på at det får Italia til å dele seg i to, og at begge leire har gode grunner. De som elsker Penne Rigate, priser pastaens uovertrufne evne til å holde på saus og smakstilsetninger, mens tilhengerne av Penne Lisce er henrykte over den raffinerte følelsen den glatte pastaen gir ganen.

Tips om bruk

Penne Rigate passer perfekt til alle typer sauser, fra de tradisjonelle med kjøtt eller tomat, til de mest nyvinnende og originale som oppstår i møtet mellom grønnsaker og ost. Den smekre linjen deres gir velformede gratenger som er klare til å triumfere i sentrum av festmåltidet. Den slanke formen til Penne Rigate passer også godt til mer intrikate retter, som den klassiske "boscaiola".