En kulinarisk rundreise i Italia

Tagliatelle

Tagliatelle

Legenden forteller at tagliatellene er inspirert av hårmanken til Lucrezia Borgia. En poetisk og dyktig kokk ved hoffet dedikerte nemlig denne pastaen til henne under bryllupet med Alfonso d'Este: ingen pastafasong kan skilte med en mer romantisk opprinnelse.
Barilla La Collezione tolker tradisjonen på nytt hver dag for å gi deg tagliateller av perfekt utkjevlede pastaplater – akkurat passe rue og porøse til å samle sausen og fremheve smakene.

Tagliatelle

Form

Tagliatelle er tynne, flate bånd av eggpasta, og er omtrent 5 mm brede. Allsidigheten gjør dem perfekte til alle sauser, enten med kjøtt, fisk eller grønnsaker.

Tips om bruk

Tagliatellens ru og porøse pastaplate gjør den ekstra allsidig og perfekt både til fyldige raguer og lettere sauser med fisk og grønnsaker.
Barilla anbefaler å prøve dem med reker og squashblomster som delikat tilbehør: enkelt og deilig. Et raffinert akkompagnement som gjør hver dag spesiell.
Hvis du foretrekker å følge tradisjonen, bør du smake tagliatelle med en rik og fyldig Bolognese kjøttsaus. Du finner den blant Barillas sauser.