Kok pasta
som en italiener!
7 G (CA. 1 TS) SALT
PR. 1 LITER VANN

Mesteparten av saltet
forsvinner når du heller ut
vannet, men saltet gir
pastaen spenst og enda
mer smak

Vei opp pasta og
mål opp riktig
mengde vann

Det er viktig å bruke rikelig med vann
siden pastaen dobler sin vekt under
koking. Bruk 1 liter vann pr. 100 g pasta

Vent til
vannet koker

Ha i salt og pasta
etter at vannet har
begynt å koke

Sjekk pastaen
1 minutt før angitt tid

Pasta smaker best AL DENTE, dvs. myk,
men med tyggemotstand. Prøvesmak
og unngå overkoking

Hell ut alt
vannet

Dersom du skal bruke
pastaen kald, som i en salat,
anbefaler vi å skylle pastaen i
kaldt vann når den er AL DENTE

La aldri pastaen
vente på deg: kok
pasta og nyt
umiddelbart!